Karşıyakada Çilingir | 0533 377 35 18
İmmobilizer Oto Anahtarının Fiyatları Neden Farklı ?

İmmobilizer Oto Anahtarının Fiyatları Neden Farklı ?

Araçların kullandıkları teknolojiler farklı olduğundan. Anahtar yedekleme ve oluşturma yöntemleri farklı olabiliyor.

Bazı anahtarlar aracın dışında bire bir kopyalanabilirken, bazıları aracın immobilizer ünitesine tanıtılması yada immobilizer ünitesine yapılan müdahale ile kopyalanabiliyor.

Öyle teknolojiler var ki immobilizer sistemi; algoritmalar, pin kodlar, her kullanımda değişen (roling) şifrelerle korunuyor.

Yani aracınız nasıl immobilizer ünitesi ile çalınmalara karşı korunuyorsa, immobilizer sistemi de aynı şekilde kopyalanmaya karşı korunuyor.

Tüm bu korumaları aşıp, anahtar bilgilerini alıp yeni anahtar oluşturmak pek çok cihaz, yazılım ve teknik ekipman gerektiriyor. Tabiki bunun bir maliyeti var.

Kullanılan teknoloji ve işin zorluğuna göre fiyat da değişiyor. Böylece daha eski teknoloji daha ucuz, yenileri daha pahalı oluyor.

Örn: 96 model Fiat Palio nispeten daha kolay ve aracın dışında kopyalanabilen bir anahtar ve immobilizer sistemine sahip. Bu nedenle anahtarı nispeten ucuza gelir.

Fakat 2002 ‘ den sonraki modellerde bire bir kopyalanmayan mutlaka immobilizer ünitesine müdahale gerektiren bir sistem kullanıyor. Bu nedenle anahtar ücreti daha fazladır. Biri araca gerek kalmazken, diğerinde mutlaka aracınızı da getirmeniz gerekiyor.

Takdir edersiniz ki yeni teknolojiler geliştikçe otomobil elektroniği de daha çok karmaşık hale geliyor. Bir markanın her modelinde teknoloji farkı olabiliyor.

Teknolojiler değişip geliştikçe , anahtar kopyalama yöntemleri de değişip karmaşıklaşıyor.Bunu takip etmek yeni teknolojiler bakımından güncel kalabilmek oldukça maliyetli olmaktadır. Bu da ister istemez müşterilerimize yansıyor.

Bu gün immolizerli oto anahtar kopyalama ve tamamen anahtar kayıplarında anahtarı yeniden oluşturma ayrı bir sektör haline gelmiştir. Oto servisler bile bu sektörle ya ortak çalışmakta yada bu sektöre yönlendirme yapmaktadır.

Oto anahtarınızı İmmobilizer sektöründen bir anahtarcıya yaptırmakla zaman ve ekonomik açıdan çok daha karlı çıkacağınızı unutmayın.

Whatsapp